Granar

Granar - Girland - Kransar - Mistlar - Granris

Rödgran 

 

Är ett barrträd i gransläktet och familjen tallväxter.

 

Rödgranen är en gran som vi kallar den vanliga svenska granen och är ett av de vanligaste träden i Norden.

 

Runt 80 % av de 3 miljoner granar som säljs i Sverige som julgran tillhör arten Rödgran. Med ganska korta barr och utseendet kan variera, så som tätväxande eller mer sparsamt med grenar. Vi väljer den framförallt för doften.

 

Det är viktigt att du vårdar den rätt för maximal livslängd.

Kungsgran

 

Är en odlad prydnadsgran i ädelgranssläktet abies, med flera olika träd i familjen tallväxter.

 

Dess barr är 2-4 cm långa, knopparna är utan kåda. Kottarna har en vass spets upp till 18 centimeter långa. Den kommer från Kaukasus.

 

Kungsgranen har fått sitt namn av att Skogshögskolans, sedermera Sveriges lantbruksuniversitets, jägmästarstudenter genom Skogshögskolas studentkårs försorg årligen skänker ett antal kungsgranar till Kungliga slottet i Stockholm.

 

Traditionen började på 1960-talet.

VÄRM DIN JUL MED VED

 

1 Säck: 80kr

3 Säckar: 210kr

5 Säckar: 330kr

GIRLAND:

Girlanderna ger en speciell prägel till juldekorationen. Du kan sätta upp dom och dekorera på olika ställen i ditt hus eller i ert företag.

 

Granris | Tallris 315:-/löpmeter

Kungsgransris  375:-/löpmeter

RIS

Varför inte skapa din egen juldekoration med ett paket Julgransris, Kransar, Girland, Bords- och fönsterdekorationer mm.

Lägg bara till alla dessa element som kulor, blommor, band och känn lukten av dom härliga juldofterna.

 

Granris: 150:- 10 kg

Tallris | Kungsgransris  200:- 10 kg

MISTEL

Det finns sedan en lång tid tillbaka en tro på att misteln hade nyttoeffekter på fruktsamheten. Det finns en tradition att hänga upp misteln. Förr ansågs misteln ha magiska egenskaper som gjorde att ogifta pojkar och flickor

som ­pussades när de möttes under den slapp förbli ogifta hela livet.

 

Senare kom ytterligare en tradition att när en man hade stulit en kyss under misteln skulle han eller hon plocka bort ett av dess bär och sedan kasta bort det. Det fortsatte så tills misteln var tom på bär - då ansågs misteln ha tappat all sin magiska kraft.

 

60 kr st.

KRANSAR

Hos Julgransservice är kransarna handgjorda av vår egen personal.

Det mest traditionella sättet att hälsa julen välkommen är med en dörrkrans. Det är en tradition och dessutom vackert. ... och självklart ska kransen vara fräsch.


Kransen är ett av våra äldsta binderiarbeten. Vi säljer olika varianter, från dekorerade klassiska med röda band till de moderna med olika färger eller odekorerad. Det går också att använda speciella dekorationer vid bordet. Dessa hittar du i vårat tält.


Julkransarna passar på dörrkarmen, speglar, över öppen spis mm. Har du någonstans att hänga dem på, så finns det oändliga möjligheter.

Dörrkrans Med arrangemang:

25 cm 300:-/st

30 cm 375:-/st

40 cm 425:-/st

Dörrkrans Utan arrangemang:

25 cm 200:-/st

30 cm 250:-/st

40 cm 325:-/st

GRAN I KRUKA

(ca 70-125 cm)

 

Odekorerad 400:-/st

Dekorerad 500:-/st

Julgranstipsen som fungerar - Så sköter du din gran

Vad ska man tänka på när man ska köpa julgran, och hur mycket bör man vattnaden? Här är tipsen som håller granen fin hela julen! - Granen står så grön och barrig i stugan. Ibland är det svårt att få julgranen att må bra inomhus. Men det finns knep kring allt från att köpa gran till vattning – Här är lite tips för att få granen att vara fin länge.

Tips när du ska köpa julgran

Man har hört om julgranar som huggs flera månader före julafton och sedan fraktas långa sträckor. Då förstår man att granen barrar på julafton. Vi börjar hugga våra granar veckan före första advent. Om du har minusgrader hela tiden så är det ingen fara för granen men under milda vintrar vill granen dricka vatten.

Som kund kan du kontrollera om granen är uttorkad så här: lyft på granen, är den lätt så har granen varit huggen tidigt, då har den torkat och blivit lätt och allt vatten har försvunnit.

Grenarna ska inte heller vara hängande utan stå uppåt.

Bankgirot: 5498-3796 | Plusgirot: 643 90 19-8 | Handelsbanken: 6124 295 363 142 | Swish: 123 299 4010

 

info@julgransservice.se | www.julgransservice.se | Tel: 08-664 2300 | Lindarängsvägen, 11542 Gärdets Sportfält